Adalet Bakanlığı bünyesinde görev alan icra katipleri, son zamanlarda birçok adayın radarında bulunan mesleklerden biri olarak ifade edilebilir. Bu kapsamda icra katipleri Adalet Bakanlığı’na bağlı İcra Müdürlüklerinde görev alan katipler, icra işlemlerinin yürütülmesinde görev alırken aynı zamanda hukuki yazışmaları gerçekleştirmektedir. İlgili tutanakların tutulması, arşiv ve dosyalama işlemlerinin yapılmasında da görev almakta olup icralara dair parasal işlemler de icra katipleri tarafından gerçekleştirilmektedir.

İcra Katibi Nasıl Olunur ?

Adalet Bakanlığı tarafından açıklanan alım ilanlarında icra katibi olmak isteyen adaylardan KPSS sınavına girmeleri ve lisans için P3, ön lisans için P93 ve ortaöğretim mezunları için ise P94 puan türüne sahip olmaları gerekmektedir. Ayrıca MEB onaylı bilgisayar ya da daktilografi derslerini tamamladığına ilişkin bir belge de istenmektedir. Bu noktada adayların herhangi bir lisan, ön lisans ve lise mezunu olmaları şartı istenmektedir.

2020’de Maaşlar Ne Kadar ?

Adalet Bakanlığı bünyesinde istihdam edilen icra katiplerinin maaşları 2020 yılında memurlara yapılacak zam ile yüzde 4 artış göstermiştir. Buna göre lise mezunu bir icra katibi 2019 yılında 3 bin 683 TL almakta iken 2020 yılında 3 bin 830 TL alacak. Aynı şekilde ön lisans mezunu bir icar katibi ise 2019’da 3 bin 707 TL alırken 3 bin 855 TL, lisans mezunu icra katibi 3 bin 725 TL almakta iken 3 bin 874 TL alacaktır.

Editör: TE Bilisim