En çok tercih edilen mesleklerinden başında gelen hemşirelik mesleğine olan ilgi gün geçtikçe artarken hem kadın hem de erkekler tarafından ilgi gören bir meslek haline gelmiştir. Sağlık sektöründe aynı zamanda en ihtiyaç duyulan meslek grupları arasında yer alan hemşirelik hem kamu hastanelerinde hem de özel hastanelerinde bulunan bir meslektir. Kamuda istihdam edilmek isteyen adaylar genel itibari ile Sağlık Bakanlığı tarafından KPSS puanı ile yapılan alımlarda istihdam edilebilirken aynı zamanda özel sektörde ise daha çok tecrübe ve diğer şartlara göre alımlar gerçekleşebilmektedir.

Çalışma Şartları Nasıldır ?

Genel itibari ile hem kamuda hem de özel sektörde hemşire olarak görev alan personeller sağlık meslek liselerinin ya da üniversitelerin 4 yıllık bölümlerinden mezun olmaları gerekmektedir. Sağlık sektörü içerisinde oldukça zorlu görevleri bulunan hemşirelik meslek grubunda hemşireler nöbetler ile birlikte haftada 40 saatten fazla çalışabilmektedir. Hastaların tıbbi kondisyonunu kontrol etmek, gereken müdahaleleri gerçekleştirmek, doktorlara yardımcı olmak gibi görevleri bulunmaktadır.

2020 Maaşları Ne Kadar ?

Kamuda hemşire olarak görev yapanhemşireler 2019 Ocak ayında 4.500 TL ile 5.000 TL arasında maaş almakta iken memurlara 2020 için yapılan zam ile birlikte4.680 ile 5200 TL arasında, 1/4 dereceye sahip bir hemşireye ise 4.992 TL maaş ödenecektir. Nöbet, döner sermaye ve diğer indirimlerin uygulandığı maaşlar ise 6.240TL’ye kadar çıkabilmektedir.

Editör: TE Bilisim