2020’nin ocak ayında emeklilere yapılacak olan zam oranlarının belirlenmesinde enflasyon oranı etkili olacak olup şu ana kadar Merkez Bankası ve TÜİK tahminlerini yayınladı. Buna göre eğer enflasyon beklenen oranda gerçekleşirse bu durumda zam oranı da bu beklenen orana göre şekillenecek. Bir diğer yandan Merkez Bankası da gelecek yıla ilişkin enflasyon oranı tahminini sunmuş olup bu doğrultuda gerçekleşirse de zam oranı yüksek olabilir.

İkramiyelere Zam Gelebilir

Emeklilere iki bayram zamanı ödenen ikramiyelerin bu yıl TÜFE kadar arttırılması bekleniyor. Buna göre bayramlarda iki yıldır bin lira bayram ikramiyesi ödenen emeklilerin bu yılki bayram ikramiyelerinin arttırılması ve bayram ikramiyelerine zam gelmesi gündemde yer alıyor. Bu noktada Ramazan Bayramı ikramiyesi 1150 lira olursa Kurban Bayramı 1500 lira olması bekleniyor.

Maaş Zammı Ne Olacak?

En son yayınlanan Merkez Bankası raporuna göre 2019’un son ayında gerçekleşmesi beklenen enflasyon oranı yüzde 13,90 olarak tahmin edildi. Bu oran esas alındığında SSK ve BAĞ-KUR emeklileri yılbaşında yüzde 8,46 zam almış olacak.

KPDK Toplantısında Yer Aldı

Geçtiğimiz günlerde KPDK toplantısında ele alınan konularda biri de emeklilere aile yardımı oldu. Buna göre emeklilere de aile yardımının kabul edilmesi durumunda eşi çalışmayan, 6 yaş üzerinde 2 çocuğu olan bir emekliye aylık 344 TL aile yardımı ödenmesi gündeme gelecek.

Editör: TE Bilisim