Kamuda istihdam edilen mesleklerden biri de zabıta memurluğu olup birçok il ve ilçede istihdam edilen zabıta memurlarının almış oldukları maaş tutarı da 2020 itibariyle değişmiş bulunuyor. Türkiye’nin birçok yerinde yerel olarak görev almakta ve görevli olduğu yerlerde asayişi sağlamakta ve kontroller gerçekleştiren, kamu personeli statüsündeki bu meslek grubu çalışanları da memurlara tanınan haklardan tam olarak yararlanmaktadır. 2020 yılı itibari ile yapılan en son zamla zabıta maaşları şu şekilde hesaplanmıştır.

Zabıta Olma Şartları ve Çalışma Koşulları

Zabıta olarak görev yapmak isteyen adayların alım ilanı ile birlikte 25 yaşını aşmaması, kamu haklarına erişimin tam olması, en az lise mezunu olması ve erkek adaylarda en az 1.75, kadın adaylarda ise en az 1.67 boy şartını sağlaması gerekmektedir. Genellikle belediyelerde görev alan zabıta memurları sabah 08:30 ile akşam 17:00 arasında mesailerini gerçekleştirmekte olup memurlara sağlanan tüm kamu haklarından da yararlanmaktadır.

2020 Zamlı Zabıta Maaşları

2020 yılı itibari ile yapılan yüzde 4 zam ve yüzde 1,49’luk fark sonrasında maaşlarda artış meydana gelmiştir. Buna göre geçtiğimiz ay, 15 Ocak’ta ödenen maaşlarda 9/1 derecesine sahip bir zabıta memurunun maaşı 3.665 TL, 1/4 derecesine sahip ve 25 ve üstü hizmet yılına sahip olan memurlara ise 4.407 TL ödenmektedir.