2019’da gerçekleşen mahalli idareler seçimi sonrasında da oldukça ilgi gören muhtarlık, mahalle ve köyler olmak üzere yerel yönetim sisteminin adeta mihenk taşı görevini görüyor. Bu kapsamda merak edilen konuların başında muhtarlık mesleğine ilişkin şartlar, çalışma koşulları ve 2020 yılı itibari ile elde edilen maaş tutarı gibi konular gelmekte olup mesleğe ilişkin detaylar haberin devamında yer alıyor.

Muhtarlık Çalışma Şartları ve Detaylar

Muhtarlık mesleğini icra eden adaylar görevleri kapsamında seçimlere katılmak, sağlık ocağı ve benzeri merkez kurullarında arsa bedel tespit komisyonlarında görev almakta, cadde ce sokaklarda yer alan levhaların eksik ve bozuk olanlarını bildirerek yaptırma, seçimler ile ilgili görevleri yerine getirme, mahalle ya da köyde oturan vatandaşlar için gerekli olan ilmühaberleri düzenleme, nüfus kağıdı ve ikamet kağıdı gibi hizmetleri sağlamakla görevlidir.

2020 Zamlı Muhtar Maaşları

Köy muhtarları başta olmak üzere şehir, kasaba ve mahalle muhtarlarına, 14.750 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucunda elde edilen tutar kadar aylık ödenek verilmekle birlikte bu ödeneğin damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmadan belirlendiği ifade edilmektedir.Muhtarlara bu doğrultuda ayrılan ödenek, her ayın on beşinci günü il özel idareleri tarafından ilgililere peşin olarak verilmektedir. 2020 yılında ilgili ödenek hesabı sonrasında muhtarlara ödenecek net maaş ise 2.138,04 TL olarak hesaplanmaktadır.

Editör: TE Bilisim