Adalet Bakanlığı bünyesinde yer alan mesleklerden biri de infaz koruma memurluğu ya da bilinen adı ile gardiyanlık mesleği olup özellikle CTE tarafından yayınlanan ilanlar ile istihdam edilen adayların en çok merak ettiği konuların başında meslek grubuna ödenen maaşlardır. Bu kapsamda İnfaz Koruma Memuru görev şartları ve maaşları hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için Ocak 2020 itibariyle uygulanan yüzde 4 + yüzde 1,49 enflasyon farkı ile hesaplanan zamlı maaşlar şu şekildedir.

Çalışma Şartları Nasıldır?

Başta cezaevlerinde güvenliği sağlamak amacı ile istihdam edilen infaz koruma memurları cezaevlerinde hükümlülerin ve düzenin korunmasına yardımcı olmakta olup aynı zamanda farklı görev tanımlarını da yerine getirmektedir. Vardiyalı olarak çalışmakta olup günlük en fazla 11 saat çalışmaktadırlar. Gündüz vardiyasında memurlar 08:17 saatleri arasında gece vardiyasında ise 08:00 ile 20:00, 20:00 ile 08.00 arası görev almaktadırlar. Her gece nöbetinden sonra 2 gün dinlenme süreleri ve normal nöbetten sonra ise 1 gün dinlenme süreleri bulunmaktadır.

2020 Zamlı Gardiyan Maaşları

2020 yılı itibariyle lisans mezunu bir gardiyanın maaşı kadro ve dereceye göre değişmekte olup 4 bin 028 TL ile 5 bin 128 TL arasında değişmektedir. Aynı zamanda maaşlarda Özel eğitim, d veya f tipi cezaevinde görev alma, ilde veya ilçede görev alma başta olmak üzere farklı değişkenlere göre de alınan maaş tutarı artabilmektedir.