Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan birçok farklı kadroda meslek grubu olmakla birlikte genel olarak en yaygın kadrolardan biri de yardımcı hizmetler ya da hizmetli olarak bilinen sınıftır. 2020 yılına sayılı günler kala özellikle farklı kamu ve kuruluşlarında görev yapan bu sınıfın 2020’de alacağı maaş tutarları da tıpkı memurlarda olduğu gibi derece ve hizmet yılına göre farklılık göstermekte olup birçok kişinin merak ettiği bu rakamın 2020 yılı itibari ile detayları haberimizin devamında yer almaktadır.

Zam Sonrası Maaşlarda Artış

2019 sonu ve 2020 başında yapılan zam ve enflasyon farkı sonrasında YHS meslek grubu maaşlarında da artış görülmüştür. Buna göre Yeni Başlayan ve 9/10 derecesine sahip bir hizmetli 3.457 TL alırken 1/4 derecesine sahip 25 ve üstü hizmet yılı bulunan bir hizmetli ise 3.817 TL almaktadır. 15 Ocak 2020’de zamlı olarak net maaşlar eş ve çocuk yardımı olmaksızın şu şekildedir.

1/4 derecesine sahip 25 ve üstü hizmet yılına sahip bir hizmetli 3 bin 817 TL, 9/1 derecesinde yeni işe başlayan bir hizmetli ise 3 bin 457 TL maaş almıştır.

Yardımcı Hizmetlilerin Görevleri

Yardım hizmetli kadrolarında görev yapan bireyler genel itibari ile bakım, ulaştırma, temizlik, ağırlama benzeri hizmetlerin yürütülmesinde çalışmakta olup benzer alanlarda günlük faaliyetleri yerine getirmektedir. Kamu kurum ve kuruluşlarında görev alan bu personellerin alımı da KPSS puanı ile gerçekleşmektedir.