Günümüzde en çok tercih edilen mesleklerden biri de VHKİ olarak ifade edilmekte olup adaylar farklı kurum ve kuruluşlar tarafından ilgili kadroda istihdam edilmektedir. Tam adı ile veri hazırlama ve kontrol işletmeni, birçok kişi tarafından merak edilen mesleklerdendir. VHKİ nasıl olunur, ne kadar maaş alınıyor gibi birtakım konular merak edilmektedir. Konu ile ilgili olarak detaylar haberimizin devamında yer almaktadır.

VHKİ Nasıl Olunur?

Veri hazırlama ve kontrol işletmeni, son zamanlarda oldukça popüler olan bir meslek olup adayların bu meslek grubunda istihdam edilmesi için birtakım adımları izlemesi gerekmektedir. Öncelikle adayların üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olması gerekmektedir. Bunun yanı sıra mezun olduktan sonra istihdam için ÖSYM tarafından yapılan KPSS sınavına girmeleri ve ilgili puan türünü almaları gerekmektedir. Personel 657 sayılı kanun çerçevesinde istihdam edilmektedir.

VHKİ Ne İş Yapar?

Kamu kurumlarında istihdamedilen personelin teknoloji alanında ilgi sahibi olması, Office programlarını ve diğer bilgisayar programlarını iyi kullanması gerekmektedir. VHKİ’ler verileri analiz ederek, tablo ve rapor haline getirmektedir. Personelin çalışma saati ile 9 ile 17 arasındadır ve haftada 40 saat mesai yapmaktadırlar. VHKİ çalışanları aynı zamanda memur gibi yıllık izin sahibi de olabilmektedir.

VHKİ Maaşları Ne Kadar?

VHKİ olarak görev yapan personel 2020 yılı itibari ile en az 3 bin TL olmakla birlikte hizmet yılı ve dereceye göre de bu maaş artış göstermektedir. 2020 yılında yapılan son zam ve düzenlemeler ile VHKİ’ler memur kadrosundan daha fazla maaş alabilmektedir. Bu noktada 1. Derece için 151 TL, 6. Derece için 68 TL ve 13. Derecede de yine 68 TL maaş farkı bulunmakta olup memurlardan fazla maaş almaktadırlar.