2020 yılı itibari ile askeri personel maaşlarının ne kadar olduğu merak konusu olup bu noktada farklı kadrolarda görev yapan personelin maaşları ise görev yeri başta olmak üzere farklı şartlara göre değişiklik göstermektedir. Bunun yanı sıra 2020’de maaşlara zam yapılması beklenmekte olup hali hazırda ödenen maaşlarda artış görülecektir. Peki uzman çavuş olarak görev yapan personele ne kadar maaş ödenmektedir? Uzman çavuş olmak için hangi adımları izlemek gerekir, başta olmak üzere meslek grubuna ilişkin diğer detaylar ise haberimizin devamında yer almaktadır.

Uzman Çavuş Nasıl Olunur?

Uzman çavuş, TSK bünyesinde görev yapan ve askerlik mesleğini yerine getiren bir kamu personeli olmakla birlikte ordu hiyerarşisinde ise erbaş statüsünde yer almaktadır. Bu noktada uzman çavuş olarak görev yapmak isteyen personelin Türk vatandaşı olmak en az lise mezunu olmak ve hali hazırda çavuş rütbesinde askerlik yapma gerekmektedir. Bu süreçte adayların Türk Silahlı Kuvvetleri’nin uzman çavuşluk ile ilgili başvuru formunu doldurmaları ve sonrasında sınav ve mülakat aşamalarını başarı ile geçen adaylar uzman çavuşluğa geçiş yapmaktadır.

2020 Uzman Çavuş Maaşları

TSK bünyesinde uzman çavuş olarak görev yapan personele ödenen maaşlar doğuda ya da batıda görev yapma, evli ve çocuğu olma gibi faktörlere bağlı olarak değişiklik göstermektedir. BU noktada 2020 yılı itibari ile batıda görev yapan personele en az 4 bin 450 TL ödenirken, çocuğu olma ve doğuda görev yapma durumuna göre ise 6 bin ile 6 bin 800 TL arasında bir ödeme yapılmaktadır. BU tutarlar ise temmuz ayı itibari ile yükselecektir.

Uzman Çavuş Maaşlarına Zam

Bakan Akar tarafından yapılan açıklama ile uzman çavuş aylıklarına 400 lira net ilave yapıldığını, yaş sınırının ise 45'ten 52'ye çıkarıldığı açıklanmıştır. Aynı zamanda maaşlara temmuz ayında da yüzde 4’lük sözleşme zammının yanı sıra açıklanacak olan enflasyon oranına göre fark ödemesi yapılması da muhtemel olacak. Buna göre temmuz ayında maaşlara en az yüzde 4 oranında bir zam daha yapılacak.

Editör: TE Bilisim