Sağlık sektörü ülkemizde en çok tercih edilen alanlardan biri olarak farklı meslek gruplarını bünyesinde barındırmaktadır. Bu noktada en çok tercih edilen mesleklerden biri de sağlık teknikerliğidir. Sağlık teknikeri olmak isteyen adayların merak ettiği birçok konu bulunmakta olup bu konular arasında çalışma şartları maaş bilgileri gibi farklı unsurlar bulunmaktadır. Haberimizin devamında bu meslek grubuna ait olan maaş bilgileri ve diğer detaylar yer almaktadır.

Sağlık Teknikeri Çalışma Şartları

Sağlık teknikeri olmak isteyen adayların ilk olarak ilgili sağlık bölümlerinin 2 yıllık ön lisans bölümlerinden mezun olmaları gerekmektedir. Bu noktada hem kamu hem de özel sektörde göre alan sağlık teknikerleri sağlık alanında çalışmalarından dolayı nöbet, kalabalık olma ve benzeri durumların varlığından ötürü yoğun bir çalışma ortamına sahiptir. Bundan dolayı da mesai saatleri değişiklik gösterebilmektedir. Ayrıca sağlık teknikerleri mezun oldukları alana göre Ambulans ve acil bakım teknikerliği, anestezi teknikeri, ameliyathane teknikeri gibi farklı unvanlara sahip olabilmektedir.

Sağlık Teknikeri Maaşları

Kamuda sağlık teknikeri olarak görev yapan personellere derece ve hizmet yılına göre maaş ödenmektedir. Bu noktada 10/2 dereceli bir tekniker 3 bin 838 TL maaş alırken 1/4 derecesine sahip bir personel ise 4 bin 458 TL maaş alabilmektedir. Kamuda çalışanlar ayrıca 2020 yılında yapılacak olan yüzde 4 zam oranı sonrasında yeni yılda daha fazla ücret alacaklardır.