Ülkemizde birçok adayın en çok tercih ettiği meslek grupları arasında yer alan psikolog meslek grubunda adaylar hem özel hem de kamu sektöründe görev alabilmektedir. Buna göre en çok merak edilen konular arasında nasıl psikolog olunur, psikolog maaşları nedir gibi farklı sorular yer almakta olup bu sorulara ilişkin açıklama ve detaylar ise haberimizin devamında yer almaktadır.

Nasıl Psikolog Olunur?

Psikologlar olarak görev yapmak isteyenler ilk olarak üniversitelerin 4 yıllık psikoloji bölümlerinden mezun olmaktadır. Genel olarak yüksek lisans sonrası kendi kliniklerini açma olanakları bulunurken aynı zamanda kurumlar kapsamında da çalışabilmektedir. Kendi kliniklerinde çalışma saatlerini kendileri belirlemekte olup kurum bünyesinde çalıştıklarında ise çalışma saatleri farklılık göstermektedir. Bu noktada geniş bir iş alanı bulunan bu meslek gurubu hem kamu hem de özel sektörde istihdam edilebilmektedir. Kamu kurumlarına alımlarda ise KPSS puanı adaylar tercih yapmakta ve kamu kurumlarında istihdam edilmektedir.

2020 Psikolog Maaşları

Kamuda görev yapan psikologlara ödenen maaşlar kademe, derece ve hizmet yılına göre değişiklik göstermekte olup 2 bin TL ile 6 bin TL arasında yer almaktadır. Ayrıca 2020 yılında yapılacak olan yüzde 4 zam ve enflasyon farkı ile maaşların artması da beklenmektedir. Bunun yanı sıra özel sektörde görev yapanlar ise en az 3 bin 500 TL alabilmekte olup en üst seviye kendi kliniklerini açmaları ve benzeri durumlara göre artış gösterebilmektedir.