2020 Polis, Baş Polis ve Komiser Yardımcısı Maaşları

İçişleri Bakanlığı bünyesinde görev yapan polis memurlarının maaş ve özelük durumları ile ilgili bazı detayları işin olsa okuyucularına aktarıyoruz. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunlarına göre atama, tayin ve özlük gibi durumlarda polis, baş polis, komiser, komiser yardımcısı, emniyet amiri, emniyet müdürü, emniyet şube müdürü, genel müdür, daire başkanı ve bekçiler Emniyet Personelidir.

2020 yılında gerçekleşen zam da tüm kamu mensubu ile birlikte polis, baş polis, komiser, komiser yardımcısı ve emniyet müdürü faydalanacaktır. Ülkemizin dört bir yanında güvenliği sağlayan kolluk birimlerinden polis, baş polis ve komiserlerin maaşları enflasyon oranlarına göre artmıştır. 7/24 topluma hizmet veren emniyet mensupları sorumluluklarını yerine getirmekle görevlidir. Bu yapı içerisinde çalışan emniyet mensuplarından çoğunluğunu polisler oluşturmaktadır. Aynı zamanda trafik, asayiş, terör, narkotik ve bilişim gibi farklı alanlarda polisler hizmet vermekle görevlidir.

2020 POLİS MAAŞI NE KADAR?

Bu doğrultuda 2020 yılı içerisinde tüm kamu çalışanlarına uygulanan zam Ocak ve Temmuz ayında emniyet teşkilatı için de uygulanmıştır. Emniyet teşkilatında göreve yeni başlayan polis memuru 4.995 TL maaş alırken, görevinde 25 yılını doldurmuş kıdemli polis memurları en az 5.681 TL maaş almaktadır. Göreve yeni başlayan komiser yardımcıları ise derecesine göre değerlendirilmektedir. Ancak genellikle 5.675 TL aylık maaş almaktadır. Polis memuru ve baş polisler derecesine göre maaş almaktadır. Örneğin;

  • 6/3 derecesinde 5 yıl deneyimi olan polisler 6.350 TL,
  • 4/2 derecesinde 15 yıl deneyimi olan polisler 6.500 TL,
  • 1/3 derecesinde 20 yıl deneyimi olan polisler 6.600 TL,
  • 1/4 derecesinde 25 yıl deneyimi olan polisler 6.700 TL,

Komiser yardımcıları ise 8/1 derecesinde görev yapan bir polis memuru 5.675 TL aylık maaş almaktadır. Görev yılına göre polis memuru maaşlarını yukarıda aktarılmıştır. Sizde yorumlara hangi mesleğin maaşlarından haberdar olmak istediğinizi yazabilirsiniz. Kamu kurumlarında görev yapan personellerin maaşlarını aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA