Türkiye’de en çok tercih edilen meslek gruplarından biri olan büro memurluğunda adaylar hem özel hem de kamu sektöründe istihdam edilmektedir. Bu noktada özelikle iki sektöre de girişte farklı başvuru ve alım aşamaları gerçekleşmekte iken adayların en çok merak ettiği konularda biri de özel ve kamu kurumlarında çalışan personelin ne kadar maaş aldığı, maaş farkının ne kadar olduğu gibi birtakım konulara ilişkin sorulardır. Bu çerçevede detaylar ise haberimizin devamında yer alıyor.

Büro Memuru Ne İş Yapar?

Büro memuru olarak görev yapan personel, kamu ve özel sektör kurumlarında tüm ofis işleri ile sorumlu olmakta olup bunlar arasında evrak ve belge düzenleme, bilgisayara girişlerini yapma, evrak kayıt, idari işlemler ve büronun temizliği ve düzenin de sorumludurlar. İş yükü oldukça ağır olan büro personellerinin çalışma saatleri kamuda 08:00 ile 17:000 arasında iken özel sektörde ise genellikle 09:00 ile 18:00 arasındadır.Fakat özel sektörde vardiya usulü çalışma da mümkün olabilmektedir.

Özel Sektörde Büro Memuru Maaşları

Herhangi bir özel sektör kurumunda büro memuru ya da personeli olarak görev yapan kişilerin aldıkları maaşlar, kuruma göre değişmekte olup genel itibari ile en düşük düzey olan asgari ücret seviyesinde başlayıp en fazla 3 bin 500 civarına kadar artış gösterebilmektedir. Bu artış bireylerin mezun oldukları öğrenim seviyesi, iş tecrübesi ve ek niteliklere göre değişiklik gösterebilmektedir.

Kamuda Büro Personeli Maaşları

Kamuda büro personeli ya da memuru olarak görev yapan personel ise hizmet derecesi ve yılına göre farklı maaş alabilmekte olup 2020 yılı itibari ile en düşük maaş 3 bin 500 TL, en yüksek maaş ise 4 bin 500 TL’ye kadar çıkabilmektedir.Toplamda ise kamu ve özel sektör arasında yaklaşık 1000 TL bir maaş farklı olduğu ifade edilebilir.