Adayların en talep ettiği mesleklerden biri olan komiser yardımcılığı için 2020 içerisinde alım beklenirken bu süreçte merak edilen konulardan biri de bu meslek grubunda görev yapan Emniyet Genel Müdürlüğü personelinin ne kadar maaş aldığı, çalışma şartlarının ne olduğu ve daha birçok konu yer almaktadır. Bu noktada merak eden adaylar için yaklaşan alım öncesinde merak edilen maaş konusu ve diğer tüm detaylar haberimizin devamında yer almaktadır.

Komiser Yardımcısı Nasıl Olunur?

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan meslek grubundan biri de komiser yardımcılığı olup son zamanlarda en çok talep edilen meslekler arasında yer almaktadır. Bu noktada komiser yardımcısı olmak isteyenlerin ilk olarak lise ya da üniversitelerin 4 yıllık bölümlerinden mezun olması gerekmektedir. Buna ek olarak 18 yaşından büyük olmak, 30 yaşını aşmamış olmak, ilgili yıl yapılan KPSS sınavından ilgili puan türünden en az puanı almaları gerekmektedir. Erkek adayların en az 167 cm, kadın adayların ise en az 162 cm boya sahip olması gerekmektedir.

İlan yayınlandıktan sonra adaylar başvurularını yapmakta ve ön eleme olarak adayların fiziki ve sağlık şartlarını sağlayıp sağlamadığı kontrol edilmektedir. Daha sonra ise yazılı ve parkur aşamalarını tamamlayarak komiser yardımcısı olunabilmektedir. Buna ek olarak POMEM ya da PMYO’lardan da 2 yıl eğitim sonrasında geçiş yapmak mümkündür.

2020 Komiser Yardımcısı Maaşları

2020 itibari ile 8/1 derecesinde göreve yeni başlayan bir komiser yardımcısı 4 bin 666 TL alırken, 6/2 derecesinde 5 hizmet yılı olan bir komiser yardımcısı 4 bin 756 TL maaş almakta, 4/2 derecesinde 10 hizmet yılına sahip olan bir komiser yardımcısı 4 bin 883 TL maaş almakta ve 1/4 derecesinde 25 yıl ve üzeri hizmet yılı olan bir personel ise 5 bin 186 TL maaş almaktadır.

Polis Memuru ile Maaş Farkı

Göreve yeni başlayan bir polis memuru ile komiser yardımcısı arasındaki maaş farkı 206 TL iken 4/3 der4cesinde ve 11 hizmet yılı olan polis memuru ile komiser yardımcısı arasındaki maaş farkı 112 TL’dir. Son olarak 25 yıl ve üzeri hizmet yılı olan 1/4 polis memuru ile komiser yardımcısı arasındaki maaş farkı da yine 112 TL’dir.