Birçok kamu işçisinin merak ettiği ve 2020 yılında uygulanacak olan kadro alan taşerona zam oranları belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri tarafından 696 sayılı KHK ile kadroya geçen işçilerin ücret zamları da 26006690 sayılı yazı ile belirlenmiş oldu. Buna göre en düşük maaş asgari ücret düzeyine çıkarılmış olmakla birlikte bu artışın üzerinde yüzde 4 oranında da toplu iş sözleşmesinde belirlenen zam oranı uygulanacak.

Yüzde Artışlar Eklenmeyecek

Yazıda yer alan hususlardan biri de daha öncesinde yeni asgari ücretin üzerine uygulanan yüzde 20, yüzde 30 gibi oranlarda bir artışın yapılmayacağı oldu. Bakanlık yazısında 02.04.2018 tarihinden başlayarak aynı oranda arttırılmış ücretlerin üzerine sadece toplu iş sözleşmelerinde belirlenen ve her alı ayda bir yüzde 4 oranında zam yapılacağını açıkladı.

Kadro Alana Zam Oranı

696 KHK ile sürekli veya geçici olarak işçi kadrolarına geçiş yapan taşeronun toplu iş sözleşmesi gereğince ücretleri en az asgari ücret düzeyine çıkarılmış olup bunun yanında TİP gereği 2020’den geçerli olmak sureti ile yüzde 4 oranında, asgari ücret düzeyinde ücret alanlara sadece yüzde 4 zam, kadroya geçmeden önce aşçı, şoför, teknik personel ve kaloriferci gibi görevleri bulunanlara diğer yıllarda uygulanan yüzde 30, 40 gibi oranlarda maaş artış farkı değil her altı ayda bir yüzde 4 zam yapılacağı açıklandı.