Jandarma ve uzman çavuşluk son dönemlerde tercih edilen meslekler arasında yeri almaktadır. Uzman çavuşların maaşları çeşitli faktörlerden dolayı değişkenlik göstermektedir. Jandarma uzman çavuşların bir diğer muhatabı da ‘’Garnizon’’ dur. Son zamanlar da ülkemizin Suriye’ ye vermiş olduğu operasyonları uzman çavuşlar ve jandarmalar sürdürmektedir. Jandarma ordusunun becerisi ve kabiliyeti mesleki açısından oldukça önemli bir yere sahiptir. Özellikle terörle mücadele görevinde jandarmaların yer alması maaşlarına da ek ödenekler getiriyor. Ayrıca rütbeye göre görevi, mesleki sınıfı ve kıdemi ile jandarmaların maaşlarında değişkenlik söz konusu olabiliyor.

Uzman çavuş olacak kişiler genellikle askeriye de çalışmayı ve asker olmayı seven kişiler tercih etmektedir. 4. ve 5. Garnizonların görevleri doğuda ve güneydoğuda olmasından kaynaklı farklı maaşlar almasına etken faktörlerden biridir. Uzman çavuşların maaşları memur zam oranlarından etkilenmiştir. 2020 hem Ocak ayında hem de Temmuz ayında %4 oranında maaşlarına zam uygulanmıştır.

UZMAN ÇAVUŞ MAAŞLARI;

Görevlerine yeni başlayan uzman çavuşlar 4.452 TL ile 4.791 TL arasında maaş almaktadır. Ayrıca doğuda ve güneydoğuda görev yapan uzman çavuşlar diğer görev yapan uzman çavuşlara göre daha yüksek maaş almaktadır. Bunun sebebi ise doğu ve güneydoğu da görevlerinin zorluğu ile alakalıdır. Doğu da görevini yapan uzman çavuşlar 6.000 TL ile 7.300 TL arasında maaş almaktadır. Mesleki zorlukları ve tecrübelerine göre maaşlarına ek ödenekler de eklenmektedir.

Editör: TE Bilisim