İtfaiyeciler belediye kadrolarında görevlerini yapmaktadır. Hayati riski oldukça yüksek bir meslek olmasına rağmen ne yazık ki maaşı o kadar yüksek değildir. Ancak İtfaiye Eri maaşları na ek olarak farklı ödenekler almaktadırlar. İtfaiye maaşları devlet memurlarının maaş zamlarına göre belirlenmektedir. Devlet tarafından uygulanan memur zamları yılda 2 kere yapılmaktadır. Bu zam oranlarından itfaiye erleri de faydalanmaktadır.

İTFAİYE GÖREVLERİ NEDİR?

Belediye kollarında görev yapan itfaiyeciler yangınlarda acil müdahale etmekle görevlidir. Canlarını tehlikeye sokmaktan geri durmadan görevlerini onurlu bir şekilde yerine getirmektedir. Ayrıca itfaiyeciler yangın dışında insanları, hayvanları ve zor durumda ihtiyacı olan tüm canlılara yardım etmekle görevlidir. Örneğin; ağaçtan inemeyen bir kedi, eve girmiş vahşi bir hayvanın çıkarılması, kuyuya veya uçuruma düşmüş canlıları kurtarmak itfaiyecilerin üstlendiği görevlerdir.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

İtfaiyeci olmak isteyen kişilerin şartları sağlıyor olması gerekmektedir. Öncelikle T.C vatandaşı olmak, en az lise mezunu olmak, 18 yaşını doldurmuş olmak ve KPSS sınavına girerek en az 70 puan almak gibi temel şartları sağlıyor olmalısınız. Erkek adaylar için askerliğini tamamlanması şart koşulmaktadır. Ayrıca askerlikten muaf olan (fiziki şartlar dışında) kişilerin de başvurusu değerlendirilmektedir.

İTFAİYE ERİ MAAŞLARI NE KADAR?

2020 yılı Ocak ayında %4 zam oranı uygulanmıştır. Yılda 2 kere gerçekleşen bu zam bir de Temmuz ayında gerçekleştirilmiştir. Temmuz ayında da aynı şekilde %4 oranında zam uygulanmıştır. 9. derece itfaiye erleri önlisans veya lisans mezunları için 3.687 TL maaş almaktadır. Görevinde 25 yıl hizmet vermiş ve tecrübeli itfaiyeciler 4.422 TL maaş almaktadır. Ancak bu maaşlara ek farklı ödenekler de eklenmektedir. Her ay bu maaş miktarlarına fazla çalışma ödeneği, görev yapılan belediyeye bağlı sosyal denge tazminatı gibi farklı ödenekler eklenmektedir. Bu doğrultuda en az lise mezunu kişiler itfaiyeci olmaya hak kazanabilir.

İŞİN OLSA