Son yıllarda adayların en çok talep gösterdiği meslekler arasında yer alan itfaiye eri meslek grubu için personel alımları belediyeler ve kurumlar bünyesinde devam ederken binlerce adayın merak ettiği konular arasında nasıl itfaiye eri olunur, bu meslekte çalışan personele ne kadar maaş ödenmektedir gibi sorular yer almaktadır. Genel itibari ile kamuda belediyeler bünyesinde görev yapan itfaiye personeline ilişkin en merak edilen konulardan olan maaşlar ve diğer detaylar ise haberimizin devamında yer almaktadır.

İtfaiye Eri Nasıl Olunur? Çalışma Şartları

Son zamanlarda hem alımlarda hem de adayların taleplerinde sıklıkla bahsedilen itfaiye eri mesleğini icra etmek isteyenlerin birtakım adımları yerine getirmesi gerekmektedir. Adayların bu doğrultuda ilk olarak lise, ön lisans ya da lisans mezuniyetine sahip olması gerekmekte olup y ada meslek liselerinin itfaiyecilik bölümünü bitirmeleri gerekmektedir. Daha sonra ise ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS sınavına girerek belirlenen en az taban puanı almaları istenir. Belediyeler tarafından yayınlanan ilanlarda aranan özel şartların da sağlanması durumunda adaylar itfaiyecilik için başvuru yapabilmektedir. Çalışma şartları ise esnek olmakla birlikte vardiyalı olabilmektedir.

2020 İtfaiye Eri Maaşları

Kamuda görev yapan itfaiye erlerine ödenen maaşlar, derece ve hizmet yılına göre değişmektedir. Bu noktada 2020 yılı itibari ile 1/4 derecesine ve 25 yıl ve üzeri bir hizmet yılına sahip olan bir itfaiye eri 4 bin TL civarında maaş alabilirken 3/1 derecesinde ve 15 yıl hizmet süresi bulunan itfaiyeci maaşı 3 bin 750 TL, 5/1 derecesi için 9 yıl hizmet süresi bulunan bir itfaiyeci 3 bin 500 TL, 7/1 derecesinde 3 yıl görev süresi bulunan itfaiye 3 bin 475 TL, 8/1 derecesinde mesleğe yeni başlayan bir itfaiye erine ise 3 bin 400 TL civarında maaş ödemesi yapılmaktadır.

Editör: TE Bilisim