Devlette veya özel sektörde kabin memuru olarak görev yapan hostesler, aylık en az 3.500 TL en fazla 17.000 TL maaş almaktadır. Host ya da hostes olarak adlandırılan kabin memurları çalıştıkları kurum ve şirketlere göre farklı maaşlar almaktadır. Kabin memurlarının maaşları mesleki eğitimlerine ve tecrübelerine göre maaşlarında artış göstermektedir. Hem yurt içi hem de yurt dışına seyahat eden kabin memurları 2020 zam oranlarından etkilenmiştir. Ayrıca özel sektörde yüksek konumlarda görev yapan hostesler devlet kurumuna bağlı çalışan hosteslerden fazla maaş almaktadır. Hostes maaşlarını etkileyen bazı faktörler vardır. Bunlar;

  • Devlete ait Türk havayolu kapsamında hostesliğe başlayan bir kişi 5.000 TL ile 10.000 TL arasında maaş almaktadır.
  • Devlette kadroda çalışan hostesler çalışma yılına göre maaş almaktadır.
  • Özel sektörde çalışan hostesler ortalama 3.500 TL aylık ödeme almaktadır. Ayrıca çalışma yılına göre maaşlarına ek zam yapılmaktadır.
  • Hosteslerin eğitim durumları, mesleki deneyimleri ve sahip oldukları yabancı diller ile alacakları maaş miktarı yüksektir.

Hostesler, sürekli uçuş halinde olmalıdır. Uçak içi personellerden olan hostesler uçuş sırasında uçak düzenini ve yolcu düzenini korumakla görevlidir. Aynı zamanda hostesler görev esnasında gittikleri yerde birkaç gün veya birkaç hafta kalmak zorundadır. Uçuş şirketleri hostesler için belirli günlerde tatil izin vermektedir. Bu nedenle devlette çalışan hostesler özel sektörde çalışan hosteslerden daha rahat bir şekilde çalışmaktadır.

Editör: TE Bilisim