Son zamanların en dikkat çekici mesleklerinden biri haline gelen güzellik uzmanlığı ya da bilinen ismi ile estetisyenlik, güzellik ve bakım ürünlerinin kullanımının artması daha sağlıklı ve bakımlı bir cilde sahip olunması gibi istekler doğrultusunda bireylerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere hizmet vermektedir. Bu alana ilginin artması doğrultusunda nasıl güzellik uzmanı olunur, güzellik uzmanları ne iş yapar ve ne kadar ücret kazanır gibi soruların da merak edilmeye başladığı görülüyor. Konuya ilişkin bilgiler ve 2020 maaş bilgileri haberimizin devamında yer almaktadır.

Güzellik Uzmanı Nasıl Olur?

Güzellik uzmanı ya da estetisyen olmak isteyen çoğu kimsenin merak ettiği konular arasında bu mesleği nasıl icra edeceğidir. Bu noktada estetisyen olarak çalışmak isteyenler için meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerinden mezun olmak ya da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen kursları başarılı ile tamamlamak gerekmektedir. Günümüzde MEB tarafında sertifikalı olarak verilen kurslar arasında yer alan güzellik uzmanı kurslarını belirli bir saati dolduran ve ilgili alanda yapılan sınavda başarılı olan kurs katılımcılarına verilir. Bu sayede güzellik salonu açmak gibi birtakım avantajlar da elde edilir.

Güzellik Uzmanı Ne İş Yapar?

Güzellik ve bakım sektörü bünyesinde görev yapan güzellik uzmanları müşterilerine cilt ve vücut bakımı, ayrıca epilasyon ve depilasyon, makyaj, bakım ve temizlik gibi hizmetler doğrultusunda eğitim aldığı yöntemleri uygular. Bireylerin isteklerine göre ilgili bakım ve güzellik hizmetini sunar.

Güzellik Uzmanı Maaşları

Genel itibari ile özel sektörde görev yapan güzellik uzmanları, başka bir merkezde çalışan olarak görev aldığı gibi aynı zamanda kendi güzellik merkezini açarak da iş yapabilmektedir. Fakat bunun için MEB onaylı Estetisyenlik kursu ile lisans sahibi olmak gerekmektedir. Özellikle son zamanlarda mesleğe artan ilgilinin olması ile en merak edilen konulardan biri de ne kadar maaş alındığına ilişkin sorulardır. Bu noktada bir güzellik uzmanının maaşının 2 bin 500 TL + prim olarak yükselebildiğini ifade etmek mümkündür. Alanında uzman ve bilinir bir estetisyenin ise ayda ortalama olarak 4 bin TL civarında bir maaş aldığını ifade etmek gerekir.