Bankacılık sektörü bünyesinde en çok tercih edilen meslek grupları arasında yer alan gişe memurluğu, gişe yetkilisi ya da gişe görevlisi olarak ifade edilen meslek grubunun çalışma şartlarından bu meslekte nasıl istihdam edilir, gişe memurları ne kadar maaş almaktadır soruları en merak edilen sorular arasında yer almaktadır. Bu noktada merak edenler için 2021 yılı itibari ile personele ödenen maaşlar ve diğer detaylar ise haberimizin devamında yer almaktadır.

Gişe Memuru Nasıl Olunur?

Bankalar bünyesinde görev yapan gişe memurları, ilgili meslek alanında istihdam edilmek için birtakım şartlara sahip olmakla birlikte bu mesleği icra etmek isteyenlerin öncelikle üniversitelerin 2 yıllık ya da çoğu durumda yıllık İİBF ve eş değer bölümlerinden mezun olmaları gerekmektedir. Kamu bankaları ya da diğer bankalarda duruma göre İngilizce bilme, tecrübesi olma gibi özel şartlar aransa da genel olarak ilgili alanlardan mezun olmak ve bankanın gerçekleştirdiği sözlü ya da yazılı sınavdan geçmek mesleğe atanmak için yeterlidir.

Gişe Memuru Ne İş Yapar?

Gişe memuru olarak görev yapan personeller genel olarak bankanın müşterilerinin talep ettiği hesap açma, para yatırma ve benzeri işlemleri gerçekleştirmekte, satış sonrasında nakit tahsilatı, müşterinin her türlü finansal işlemlerini gerçekleştirme görevlerini yerine getirmektedir.

Gişe Yetkilisi Çalışma Şartları

Bankacılık sektöründe çalışanların da bilmesi gerektiği üzere personel için banka çalışma saatleri her ne kadar sabah 9 ile akşam 17 arasında olsa da çoğu zaman esnek çalışma saatlerine uyum sağlamaları gerekebilmektedir. Hafta sonu ise çalışanlar için tatildir.

Nasıl Gişe Memuru Olunur?

  • Üniversitelerin 4 yıllık örgün eğitim veren İİBF bölümlerinden mezun,
  • Tercihen İngilizce bilen,
  • Faizsiz bankacılık alanında çalışmaya istekli,
  • Erkek adaylar için askerlik hizmetini tamamlamış veya en az 20 aylık tecili olan,
  • Müşteri ve başarı odaklı,
  • Takım çalışmasına yatkın,
  • Etkin iletişim becerilerine sahip,
  • Planlama ve organizasyon becerisi yüksek,
  • Analitik düşünen.

20 Banka Gişe Yetkilisi ve bir çok alanda personel alımı ilanı yayımladı. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Gişe Memuru Maaşları

Bankalarda görev yapan personele ödenen maaşlar unvan, dil bilme ve tecrübeye göre değişiklik gösterse de genel olarak 2021 yılı itibari ile şu şekildedir.

Gişe memurları için en az asgari ücret ile 5 bin TL arasında değişmekte, gişe asistanı olarak görev yapanlar için 1 bin 900 ile 4 bin TL arasında, müşteri temsilcisi maaşları ise 4 bin 500 TL’ye kadar çıkmaktadır. Devlet bankalarında ise ödenen maaşlar da diğer bankalara göre biraz fazla olabilmektedir.

En Düşük Gişe Yetkilisi Maaşları:3500 TL

En Yüksek Gişe Yetkilisi Maaşları: 5000 TL

Ortalama Gişe Yetkilisi Maaşları: Ortalama 4000 TL

Editör: TE Bilisim