Fizyoterapist olarak hem özel sektör hem de kamu sektöründe istihdam edilen adayların iş bulma olanağı da oldukça geniştir. Bu bakımdan adayların tercih ve merak ettiği mesleklerden olan fizyoterapistlik meslek grubuna ilişkin detaylar ve personelin 2019 maaş detayları ise haberin devamında yer almaktadır.

2019 Fizyoterapist Maaşları, Çalışma Şartları

Fizyoterapistler, yaralanma, hareket sistemi bozuklukları ve sağlıkla ilgili olan durumlarda ağrı tedavilerinde görev almakta olup ilgili meslek grubunda göreve başlamak için üniversitelerin 4 yıllık fizyoterapistlik bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir. Adaylar hem kamuda hem de özel sektörde göreve başlamakta olup kamuya yapılan alımlarda adaylardan KPSS puanına sahip olması istenmektedir. Fizyoterapist olarak görev yapacak olan adayların ilgili ekip ve araçları kullanmada, uygulamada öğrendiklerimi pratiğe dökebilmede ve diğer unsurlarda nitelik sahibi olması beklenmektedir.

Özel sektörde istihdam edilen yeni başlayan mezunlara 2.000 ile 3.00 TL arası maaş ödenirken kamu hastanelerinde görev yapan fizyoterapistlere ise 8/1 derecesinde 3.358 TL ödenirken 25 yıl tecrübeye sahip bir personele ise 4.831 TL ödenebilmektedir.

2020’de Maaşlar Ne Olacak?

Özel sektörde istihdam edilen adayların maaşlarında az bir artış gündemde olabilirken kamuda istihdam edilen adaylar ise 2020 yılında yüzde 4+4 zam sonucunda ocak ayında maaşlarını yüzde 4 zamlı alacaklardır. Buna göre maaşların derece ve diğer detaylara göre 3.492 TL ile 5.024 TL arasında ödenmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilisim