Türkiye’de son zamanlarda en çok rağbet gören mesleklerden olan diş hekimliği hem özel hem de kamu sektöründe istihdam seçeneğine sahiptir. Adaylar mezun oldukları durumda hem kamu sektörde hem kendi kliniğini açma kapsamında serbest meslek grubunda hem de özel sektörde iş olanağına sahiptir. Bu sebeple de mesleğe dair en çok merak edilen sorulardan biri de maaş detayları ve çalışma şartlarıdır. İlgili konu hakkında detaylı bilgiler ise haberimizin devamında yer alıyor.

Diş Hekimi Çalışma Şartları

Kendi özel kliniğini açan diş hekimlerinin çalışma şartları kendi programlarına bağlı olmalarından dolayı biraz daha rahat olmakla birlikte özel sektörde çalışanlar için ise şartlar belirlenen şekildedir.Devlet hastanelerinde kamu çalışma saatlerine tabi olurken özelde ve kendi iş yerlerinde ise farklı çalışma saatlerine sahiptirler. Muayene ve belirli kriterlere göre ücret almakta olup yine devlet ya da özel sektörde çalışma durumuna göre maaşlar da farklılık göstermektedir.

Kamu ve Özel Sektör Maaşları

Diş hekimi olarak görev yapan bireyler devlet kurumlarında görev almaları durumunda hizmet yılı ve derecelerine göre farklı maaş almakla birlikte 1/4 derecesine sahip olan bir hekim 6 bin TL’ye yakın maaş alabilmektedir. Ayrıca 2020 yılında memur maaşlarına yapılacak olan yüzde 4 zam yapılacak olup maaşlar da artış gösterecektir. Özel sektör kurumlarında görev yapan hekimler ise 4 bin TL ile 6 bin TL arasında değişmektedir.

Editör: TE Bilisim