TÜİK 3 Ocak Cuma günü açıkladığı veriler ile memur ve emekli maaşları belli oldu. 2020 Ocak çarşı ve mahalle bekçi maaşları ne kadar oldu diye merak eden adaylar için güncel maaşları paylaşıyoruz.

BEKÇİ MAAŞLARI

2020 ocak ayında göreve yeni başlayan Çarşı ve Mahalle Bekçisinin 9/3 derecesinde, bekar ve çocuğu olmaması haliyle güncel maaşı 4,430.70 kuruştur. 4/1 derecesinde bulunan, evli ve 3 çocuğu olan bekçi memurunun Ocak ayı maaşı 5,172.22 kuruş olarak hesaplanmaktadır. Bilinmelidir ki bu maaşlardan 107 Tl Bireysel Emeklilik Sistemi kesintisi de dahildir. Buna göre memurların görev yaptığı süre daha fazla oldukça maaşlarında artış olmaktadır.

2020 BEKÇİ ALIMI;

2019 yılında gerçekleştirilen bekçi alımı mülakat sonuçları için geri sayım başladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz günlerde yakın zamanda mülakat sonuçlarının açıklanacağını ifade etmişti. Buna göre 2020 yılında yeni ilanlar açıklanması için bir önceki personellerin eğitimlerini tamamlanması beklenebilir. 

BEKÇİLERİN GÖREVLERİ NEDİR?

Bilindiği gibi bekçi personellerin görevlendirilmesinin ardından özellikle büyük şehirlerde adli vakaların özellikle hırsızlık olayların azaldığı rakamsal verilerle açıklanmıştı. EGM'de akşam olması ile devriyelere başlayan Çarşı ve Mahalle Bekçileri sabahın ilk ışıklarına kadar görevlerini sürdürüyor.kolluk kuvvetlerin müdahale etme imkanı olmayan zaruri durumlarda can ve mal, ırza saldırma ve tehdit durumlarını önler ve saldırı yapanları yakalar,  Bu personeller görevlerini 772  sayılı kanuna göre yapıyorlar. İlgili kanunun 3. maddesinde şu şekilde yazmaktadır.