Günümüzde gündeme gelen meslek gruplarından biri de çağrı merkezi temsilciliğidir. Bu noktada bankalardan operatörlere, ürün ve hizmet satışı yapan birçok kurumda en çok istihdam edilen pozisyonlardan biri de çağrı merkezi temsilciliğidir. Mesleği yapmak isteyenler için en çok istihdam olağanı özel sektör kurumlarında olsa da bazı kurumlarında da istihdam edildiği görülmektedir. Meslek grubuna ilişin en çok merak edilen konulardan arasında bu personelin ne kadar maaş aldığı ve çalışma şartları gibi konulardır.

Çalışma Şartları Nasıl?

Çağrı merkezi temsilcisi olarak görev yapan personelin yüzde 99’u tam zamanlı çalışsa da oldukça düşük bir oranda yarı zamanlı istihdam olanağı da bulunmaktadır. Özellikle yoğun bir meslek grubu olmasından dolayı genellikle tam zamanlı çalışma vardır. Türkiye’den farklı ülkelere yapılan çağrılar içim adayların İngilizce bilmesi şartı aranmakta olup diğer durumda bu tercih edilmeyebilmektedir. Meslek grubunda en az öğrenim şartı olmasa da genel itibari ile en az lise mezunu personel alımı gerçekleştirildiği görülmektedir.

Çağrı merkezi çalışanları diğer mesleklere göre evden çalışma modeli uygulanabilen bir meslek grubudur. Çağrı merkezi bilgisayar uygulamalarını kullanan, mesleki gelişim faaliyetlerini yürüten nitelikli meslek elemanı olarak tanımlanmaktadır.

2020 Maaşları Ne Kadar?

Genel itibari ile özel sektörde istihdam edilen çağrı merkezi temsilcileri hemen hemen her alanda bulunan sektörlerin en temel ihtiyacı olan iletişim departmanında çalışmaktadır. Çalışanların sektöre göre aldıkları maaş da değişmekte olup 2020 yılı itibari ile en düşük asgari ücret ile, en yüksek ise 3 bin TL almak üzere ortalama olarak ise 2 bin 500 TL civarında bir maaş aldıkları görülmektedir. Bunun yanı sıra alınan maaş İngilizce, Almanca ve benzeri dilleri bilme, sertifika ve tecrübe yılına göre de değişmektedir.