Bilgisayar Mühendisliği Maaşları Ne Kadar?

Mühendis maaşları çalışılan kurumlara göre değişkenlik göstermektedir. İkramiye, prim ve mesai gibi etkenler de mühendis maaşlarına ek ücret eklenmektedir. 2020 Ekim ayında mühendisler için uygulanan AGİ tutarı 220,73 TL, eş için yardım miktarı 44,14 TL, çocuk yardımı ise 33,11 TL’ dir.

Özel sektörde çalışan bilgisayar mühendisleri 5.700 TL ile 6.800 TL arasında maaş almaktadır. Ayrıca programlama ve yazılım alanlarında başarılı bilgisayar mühendisleri aylık 10.000 TL’ den fazla kazanmaktadır. Sözleşmeli olarak kamuda çalışan bilgisayar mühendisleri asgari ücretin en az 4 katı maaş almaktadır. Oldukça dolgun maaş alabileceğiniz bir meslek dalıdır.

Bilgisayar mühendisi olabilmek için üniversitelerin 4 yıllık bölümlerinden Bilgisayar Mühendisliği lisans derecesi ile mezun olmak şarttır. Aldıkları eğitim doğrultusunda yazılım, danışmanlık ve donanım şirketleri mezun olan mühendislerin çalışma alanlarına girmektedir. Bilgisayar mühendisleri; ticaret, endüstri, eğitim, hizmet, finans, danışmanlık ve kamu gibi çeşitli kurum ve kuruluşlarda bilgisayar mühendisleri çalışabilir.

Ülkemizde bilgisayar mühendisleri kamuda; TÜBİTAK, Bakanlıklar, Savunma ve Sanayi Bakanlığı, RTÜK ve Bankalarda çalışabilir. Üretim yapan özel sektör; Arçelik, Vestel, Siemens vb. bilgisayar yazılım, donanım, üretmek ve pazarlama işlerini yürütebilir.

İŞİN OLSA