Askeri personel meslek grubu içerisinde yer alan meslek gruplarından biri de astsubaylık olarak biliniyor. Buna göre özellikle son zamanlarda yapılan askeri personel alımları ile birlikte mesleğe olan ilgi de artış göstermekte olup u doğrultuda TSK bünyesinde görev alan astsubaylar vatanın korunmasında önemli rol oynayan meslek grubu binlerce kişinin hayalini süsleyen mesleklerden biri haline gelmiştir. Birçok adayın da merak ettiği konular arasında maaş detayları yer almakta olup 2019 Temmuz zammı ile birlikte subay ve astsubay maaşları en güncel şeklide haberin devamında yer almaktadır.

2019 Astsubay Maaşları

TSK’da astsubay olarak görev yapan personel askeri kamu personeli olarak görev yapmakta olup memurluk haklarının tamamından yararlanmaktadır. Bunun yanında askeri personel olmanın gerektirdiği birtakım hakların da sahibidir. 2019 Temmuz zammı ile birlikte astsubay maaşları 4.000 TL ile 5.000 TL arasında yer almıştır. Bunun yanında derece, rütbe ve tecrübeye göre de maaş artışı görülmektedir.

2020 Astsubay Maaşları Nedir?

2019 Temmuz zammı ile birlikte astsubay maaşlarının 4.000 TL ile 5.000 TL arasında olduğu bilinmekte olup 2020’de kamu çalışanlarına yapılacak olan yüzde 4+4 zam sonrasında ocak ayında kamu çalışanlarının da maaşlarını yüzde 4 zamlı alması bekleniyor. Kamu personeli arasında yer alan askeri personellerden astsubaylar da bu doğrultuda maaşlarını 4.160 TL ile 5.200 TL arasında alacak.