Sağlık sektörü içerisinde yer alan meslek gruplarından biri de ambulans şoförlüğüdür. Adayların sıklıkla tercih ettiği meslek gruplarından biri olan ambulans şoförlüğü hem kamuda hem de özel sektör hastanelerine bağlı olarak gerçekleştirilebilmektedir. Bunda dolayı da adayların kamu ya da özel sektörde çalışma durumuna göre farklı maaş almaları mümkündür. Haberimizde mesleğe ilişkin detaylar ve 2020 tahmini maaş tutarları yer almaktadır.

Başvuru Şartları Nelerdir?

Ambulans şoförü olmak isteyen adayların sağlaması gereken birtakım şartlar bulunmaktadır. Bunlardan ilki ön lisans ya da meslek liselerinin ilgili bölümlerinde eğitim görmüş, sertifika sahibi olması şartıdır. Daha sonra ise adayların B sınıfı bir ehliyete sahip olma şartı gelmektedir. Bu iki şartın yanı sıra ilk yardım sertifikası alması, Sağlık Bakanlığı’nın psikolojik analiz testlerinde yeterli olması ve ileri düzeyde araç sürebilme sertifikası gibi farklı şartları da sağlanması istenebilmektedir. Kamuda istihdam edilmek için ise adayların KPSS puanına sahip olmaları gerekmektedir.

Maaşlar Ne Kadar?

Kamuda ambulans şoförü olarak görev yapan personeller kamu memuru sayıldıklarından dolayı derece ve kademeye göre farklı maaş alabilmektedir. Bu noktada 3 bin ile 4 bin TL arasında maaş alabilmektedir. 2020 yılında ise yapılacak olan yüzde 4 zamdan sonra maaşlarda artış olabilmektedir. Bunun yanı sıra özel sektörde görev alan şoförler ise 2 bin 500 ile 3 bin TL arasında maaş alabilmektedir.

Editör: TE Bilisim