Hem ülke hem de dünya genelinde zor zamanlar yaşadığımız şu günlerde özellikle sağlık çalışanlarına minnetle ve saygıyla bakılıyor. Zira her gün oldukça zorlu şartlarda yaşamlar için savaşan sağlık personelimizin hem sosyal hem de maddi durumlarını iyileştirmek adına ise devlet birtakım kararları uygulamaya koydu. Bu doğrultuda en çok merak edilen konular arasında ise diğer sağlık personeli olarak görev yapan ATT çalışanları için 2020 yılında ne kadar maaş ödeneceği oldu. İşte bu zorlu şartlarda görev yapan ATT personeline ödenen maaşlar ve diğer detaylar.

ATT Çalışma Şartları Nasıl?

ATT olarak görev yapan personel, diğer sağlık çalışanlarına göre farklılık göstermekte olup özellikle personel ambulanslarda ve acil servislerde görev almaktadır. Sağlık ile ilgili acil bir durumda olaya müdahale eden ilk kişilerdir. Bu sebeple de büyük bir stres altında çalışmaktadırlar. Çalışma saatleri ise değişiklik göstermektedir. Nöbet, acil ve olağanüstü bir durum olmaması durumunda normal olarak haftalık 40 saat çalışmaktadırlar. Bir ay içerisinde ise en az 7 nöbetleri bulunmaktadır.

2020 Maaşları Ne Kadar?

ATT olarak görev yapan personellere ödenen maaşların farklı olması birtakım durumlara bağlı olarak gerçekleştirilmektedir. Bu durumlar ise özel ve devlet hastanesinde çalışılması, mesleki tecrübe, bitirilen okulun veya bölümün derecesi, fazla mesaiye kalınması gibi birtakım faktörlerdir.

Bu faktörler göz önüne alındığında özel sektörde çalışan ATT personeline ortalama olarak 2 bin 500 ile 2 bin 750 TL civarında bir maaş ödenmektedir. Bunun yanı sıra devlet, kamu hastanelerinde ya da sağlık kurumlarında çalışan personele ise 5 hizmet yılı ve kıdemli olması durumunda en az 3 bin TL ile 4 bin TL arasında maaş, 10 hizmet yılı ve üzerine ise 4 ile 5 bin TL arasında bir maaş ödemesi yapılmaktadır.