Günümüz meslek lisesi mezunları başta olmak üzere binlerce adayın çeşitli alanlarda istihdam edildiği teknisyenlik meslek grubu, ülkemizde hem kamuda hem de sınırlı da olsa özel sektör kurumlarında iş bulma potansiyeline sahiptir. Bu sebeple de adayların en çok tercih ettiği mesleklerden biri olarak yer almaktadır. Sevilen mesleklerden biri olan teknisyenlik mesleğinde adaylar farklı kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam olanı bulmakta olup kadrolara atanma ve diğer detayların hepsi haberin devamında yer almaktadır.

Teknisyen Olma Şartları ve Diğer Detaylar

Meslek liselerinin ya da üniversitelerin ön lisans bölümlerinden farklı alanlarda teknik ve mesleki eğitim gören adaylar ilgili eğitim bitiminde teknisyen unvanını almaktadır. Bu doğrultuda kamuda iş bulma şansı yüksek olan teknisyenler çeşitli kamu kurumlarında görev alabilmektedir. Bakanlıklardan devlet kuruluşlarına yapılan alımlarda KPSS kapsamında atamaları gerçekleşmektedir. Kamu kurumlarında sabah 08.00 ile akşam 17.00 arasında görev yapan teknisyenler teknik bilgi gerektiren işleri yerine getirmektedir.

2019 Teknisyen Maaşları Ne Kadar?

En çok tercih edilen mesleklerden biri olan teknisyenlik mesleğini icra eden bireyler genel olarak kamupersoneli olarak görev yapmakla birlikte memurlara sağlanan bazı haklara da sahiptir. Buna göre 2019 Ocak ayında 2.483 TL maaş alan bir teknisyen Temmuz 2019 zam oranı ile birlikte 2.632 TL alırken, ocak ayında 3.941 TL maaş alan bir teknisyen ise 4.178 TL maaş alacaktır.