Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen memurluk mesleğinde en prestijli rütbelerden biri olan ve en yüksek rütbeli kamu görevlisi olarak görev yapan müsteşarlar da kamunun memurlara tanıdığı tüm haklardan aynı şekilde yararlanmaktadır. Bu kapsamda birçok kişinin de hayalini süsleyen bu meslek grubunun çalışma şartları, işe alınma şartları ve maaş detayları da oldukça fazla kişi tarafından merak konusu yapılmaktadır. Bu kapsamda 2019 zam oranı ile birlikte güncel müsteşar maaşları ve diğer detaylara ait bilgiler haberin devamında yer almaktadır.

Müsteşarlık Görev Tanımı

Özellikle bakanlıklarda en üst düzeyde bulunan kamu personeli olan müsteşarlar, ilgili kamu teşkilatına ait işlemlerin yerine getirilmesinde ilk derece sorumlu memurlardır. Bu sebeple de başta kıdem tazminatı olmak üzere özlük hakları konusunda da diğer tüm memurlar ile aynı haklardan yararlanmaktadır. Müsteşar olmak isteyen adayların üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren ilgili bölümlerinden mezun olmaları gerekmektedir. KPSS sınavı ile atanmalarının ardından tecrübe ve diğer şartlara göre kurum içi yükselme ile bu pozisyona gelmektedirler.

2019 Zamlı Müsteşar Maaşları

2019 yılı itibari ile geçtiğimiz günlerde memurlar ve diğer tüm memur emeklileri maaşlarını zamlı bir şekilde alacak olup memurların tüm haklarından yararlanacak olan müsteşarlar da zamlı olarak maaş alacaktır. Bu kapsamda 2019 zamlı müsteşar maaşı da zam öncesinde 11.978 TL iken yüzde 6,01’lik zam oranı ile 13.280 TL’ye kadar artış göstermiştir.

Editör: TE Bilisim