Kamu personeli olarak görev yapan zabıta memurları da memurlara tanınan haklardan tam olarak yararlanmakta olup geçtiğimiz aylarda belirlenen 2019 – 2020 yıllarına ait zam oranlarından da yararlanacaktır. Buna göre yeni dönemde maaşlarını zamlı bir şekilde alacaklardır. Özellikle zabıta adaylarının merak ettiği konuların başında da bu meslek grubuna ödenecek olan maaş tutarları yer almaktadır. Özellikle son zamanlarda yapılan zabıta alımlarıile de bu meslek grubuna olan ilgi artmış ve çalışma şartları, maaş detayları gibi etkenler merak konusu olmuştur. İlgili konu ile ilgili detaylar ise haberimizin devamında yer almaktadır.

Zabıta Memurlarının Çalışma Şartları

Zabıta memuru olarak kamu kurumlarında görev alan personel vardiya sistemi ile çalışmakta olup 12 saat boyu çalışan bir zabıta memuru 24 saat dinlenmektedir. Bunun yanı sıra 24 saatlik vardiya ile çalışanlar ise 48 saat dinlenmektedir. Hafta içi 5 gün mesaisi bulunan zabıta memurları, belediyelerde çalışma durumuna göre gün çalışıp 2 gün tatil şeklinde de çalışabilmektedir. Zabıtalar ayrıca ayda bir gün hafta sonu çalışmak durumundadır.

Kuruma Göre Zabıta Maaşları

Zabıta memurları çalışma yerine ve kuruma göre farklı maaşlar almaktadır. 2019 yılı itibari ile buna göre büyükşehir belediyelerinde görev yapan zabıta memurları 4 bin 560 TL, ilçede görev yapan zabıta memurları 3 bin 300 TL, ilçede görev yapan ve deneyim süresi fazla olan memurlar 3 bin 500 TL almaktadır. Ayrıca lise mezunu olanlar en fazla 100 TL, ön lisans mezunu olanlar 100 TL daha fazla maaş almaktadır.

Editör: TE Bilisim