8 Bin Bekçi alım ilanına başvuru yapan adaylar, 2019 yılında bekçi maaşlarının ne kadar olduğunu, önlisans ve lise mezunu bekçilerin ne kadar maaş aldıklarını merak etmektedirler. Son dönemlerde çok sayıda başvuru alan, ilgi gören ilanlardan olan bekçilik alımlarıyla alakalı sürecin netlik kazanmasının ardından daha da sık sorulan bekçi maaşları konusuna haberimizde yer verecek, merak edilen detayları aktaracağız.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında belirlenen bekçi maaşları, bekçinin medeni haline, çocuk sayısına, eğitim düzeyine göre değişiklik gösterebilmektedir. Bu maaşlara çocuk paraları ve BES paralarını dahil etmeden kademelere göre tüm maaş miktarlarını sizlere aktarmaya çalışacağız. Bu bağlamda 2019 yılında 9/1 lise mezunu yeni bekçi olmuş bir vatandaşın maaşı 3970 TL, 9/1 lisans önlisans mezunu bekçinin ise 4002 TL olarak aktarılmaktadır.

Bekçinin eşi çalışmıyorsa, maaşına ek 248 TL ödeme yapılıyor. Eşi çalışan bekçiler için böyle bir durum söz konusu değildir. Ayrıca bekçilerin çocuk durumlarına göre de maaşlarına ek ödemeler yapılabilmektedir. Bu noktada 72 aydan küçük çocuk için 58 TL, büyük çocuklar için ise 29 TL ek ödeme söz konusu olmaktadır.

Tüm hesaplamalara göz atacak olursak, 2019 yılı itibariyle göreve başlamış, evli ve 2 tane 6 yaşından küçük çocuğu olan bekçilerin aylık net maaşları 4360 TL civarı olurken, BES sistemine dahil edilmesi durumunda 80 TL kesinti yaşayacaktır. Bu noktada kesinti aylık yapılacaktır. Zorlu şehirlerde görev yapan bekçiler ise 190 TL civarında fazladan ek ödeme almaktadırlar. Yukarıdaki durumlar göz önüne alındığında Hakkari' de görev yapmakta olan bir bekçinin maaşı 4550 TL civarında seyredecektir.

Editör: TE Bilisim