Kamuda personel istihdamı sağlayan kurumlarda biri de Diyanet İşleri Başkanlığı olmakla birlikte başkanlığı temsilen müftülüklerde ve camilerde farklı kadrolarda kamu personelleri görev almaktadır. Bu kamu personellerinden biri de vaizler olup özellikle son zamanlarda başkanlığa yapılan kamu personeli alımlarında adayların dikkat çeken meslek gruplarından biri olmuştu. Özellikle cami ya da mescit gibi dini öğretilerin yapıldığı yerlerde dini konuşmaları gerçekleştiren kişiler olarak görev yapmaktadır. İmamların yanı sıra vaizler de kamu personeli olarak görev yapmaktadır.

2019 Vaiz Maaşları

Kamu personeli olarak camilerde ya da diğer mescit gibi yerlerde görev yapan vaizlerin 2019 yılı içerisinde aldıkları maaşlar dereceye ve hizmet yılına göre değişiklik göstermektedir. Bu kapsamda çalışma sürelerine göre vaizlerin aldıkları maaşlar şu şekildedir.

Hizmete yeni başlayan bir vaizin maaşı 2019 yılı itibari ile 3.757 TL olarak belirlenmiştir, 9. Derece 1. Kademe olarak belirlenen bu maaş hizmet yılı arttıkça artmaktadır. Buna göre 10 yıllık hizmet süresine sahip bir vaiz 3.884 TL, 15 yıllık hizmet süresine sahip bir vaiz 4.236 TL, 20 yıl için 4.290 Tl ve 25 yıl ve üzeri için ise 4.451 TL olarak belirlenmiştir.

Temmuz Zammı ile Artışlar

Vaiz olarak görev yapan kamu personelleri de memurlara ödenen enflasyon farkı ve zammından yaralanmaktadır. Bu kapsamda Temmuz 2019’da bu yılın ikinci zammı olarak belirlenen yüzde 6,01’lik oran vaiz maaşlarında da artışa sebep olmuştur. Buna göre vaizler 2019 Temmuz’dan itibaren maaşlarını yüzde 6,01’lik bir artış ile oluşan yeni tutar şeklinde alacaklardır.

Editör: TE Bilisim