Özellikle ülkemizde birçok kişinin ilk tercihi olarak yer alan askeri ve emniyet mensubu meslek kolları arasından son zamanlarda oldukça revaçta olan mesleklerden biri de uzman çavuş olmak üzere birçok aday açılan alım ilanlarına oldukça büyük ilgi göstermektedir. Özellikle iki gün önce Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından açıklanan alım ilanında uzman erbaş ve uzman çavuş alımı gerçekleşeceği duyurulmuş ve ilanın ardından birçok kişi mesleğe dair maaş detaylarını merak etmiştir. Bu noktada 2019 Temmuz zammı ile birlikte uzman erbaş ve çavuş maaşlarına ilişkin detaylar ise haberin devamında yer alıyor.

2019 Uzman Erbaş/Çavuş Maaşları Ne Kadardır?

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı gibi kurumların bünyesinde çalışan uzman erbaş/çavuşlar ülke güvenliğini sağlamada büyük rol oymaktadır. Askeri personel olarak görev yapan bu meslek grubu mensuplarının 2019 zamlı uzman çavuş maaşları ise şu şekilde hesaplanmıştır.

  • Göreve yeni başlayan uzman çavuş 2019 yılı itibari ile 4.200 ₺ ile 4.520 ₺ arasında maaş elde ederken Temmuz zammı ile maaşı 4.452,42 ₺ ile 4.791,65 ₺ arasında artış göstermiştir.
  • Aynı zamanda uzman çavuşların maaşlarında artışa neden olan bir başka unsur ise doğuda görev yapıp yapmama durumudur.
  • Buna göre doğuda görev yapan bir uzman çavuş 6 bin ile 6 bin 500 ₺ arasında maaş alırken zamlı olarak bu tutar 6.360 ₺ ile 6.890 ₺ arasında artmıştır.

DİĞER MESLEKLERİN ZAMLI MAAŞLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.