Son zamanlarda gerçekleştirilen alımlardan birçoğu Tarım Kredi Kooperatifine ait olmamakla birlikte kooperatifin farklı bölge ve iller kapsamında ziraat mühendisi, teknikeri, kooperatif görevlisi gibi kadrolara personel alımı yaptığı bilinmektedir. Bu noktada adayların da merak ettiği konuların başında kurum bünyesinde görev alan personele ödenen maaşlar yer almaktadır.

Tarım Kredi Kooperatifi Başvuru Şartları

Türkiye’nin farklı bölgelerinde personel istihdamı gerçekleştiren Tarım Kredi Kooperatifi adayların genel itibari ile 30 yaşından büyük olmamak, ilgili bölge ve ilde 6 aydır ikamet ediyor olmak, en az 60 KPSS puanına sahip olmak şartları ile kooperatif görevlisi için ilgili ön lisans ve lisans bölümlerinden mezun olma ile ziraat mühendisi kadroları için üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olma şartı aramaktadır. İlgili şartları sağlayan adaylar Kooperatif tarafından hazırlanan sözlü sınava tabi olmakta ve başarılı puan alan adaylar kooperatif bünyesinde ilgili kadro kapsamında istihdam edilmektedir.

Personel Maaşları Ne Kadar?

İlgili kadrolara alınacak olan personeller ilk olarak deneme sürecine tabi olacak olup bu süre zarfında aday personel deneme süresi içerisinde yaklaşık olarak 2 aylık bir süre için 1.800 TL maaş ödenmektedir. Ayrıca deneme süresinden başarıyla geçen ve sendikaya üye olduktan sonra asıl kadroya geçecek olan personelin ataması 6 Ay ile 1 Yıl içerisinde gerçekleşmektedir. Bu durumda da eğitim seviyesine göre personellere maaş ödemesi yapılacak olup bu noktada önlisans mezunlarına 2.500TL, lisans mezunlarına ise 2.650TL maaş ödenmektedir.