Ülkemizde kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere son zamanlarda özel sektör kuruluşları içerisinde de istihdam edildiği şube müdürü meslek grubu genellikle devlet memurlarının görevlendirildiği tanımı ile bilinmektedir. Bu kapsamda bakanlık ya da merkez teşkilatlarda istihdam edilen şube müdürleri teşkilattaki hiyerarşide en üstte yer alan kadrolardan biri olarak bilinmektedir. Birçok kişinin merak ettiği meslek grubunun maaşları ve diğer detaylar hakkında bilgiler haberin devamında yer almaktadır.

Şube Müdür Görevleri, Çalışma Şartları

Şube müdürleri çalıştıkları kurumda görevleri ile ilgili mevzuatı takip etmek ve uygulamak, yapılanları raporlamak, birimde görevlendirilecek idari personeli yönlendirmek, işlerin aksamadan yerine getirilmesini sağlamak gibi görev tanımları bulunmaktadır. Genel İdare Hizmetleri sınıfında yer alan şube müdürleri için en yüksek 2200 ek gösterge bulunmaktadır. Kamu personeli olarak görev yapan şube müdürlerinin çalışma şartları da memurların çalışma saatleri ile aynı olmakla birlikte özlük hakları da benzerdir.

2019 Şube Müdür Maaşları

Kamu kurum ve kuruluşlarında şube müdür olarak görev yapan bireyler eğitim durumlarına göre 3000 ya da 3600 ek göstergeden de yararlanma olanağına sahiptir. Özellikle bu kapsamda görev yapan bireylere ödenen maaş da derece ve tecrübeye göre değişmektedir. Şube müdürlerinin Temmuz 2019 zamlı maaşları ise 1/4 derece ve 25 yıl tecrübeye sahip biri için 5.895 TL olarak hesaplanmıştır.