Ülkemizde en çok istihdam edilen mesleklerden biri lan öğretmenlik özellikle birçok adayın ilgi gösterdiği ve çok tercih ettiği mesleklerin başında gelmektedir. Bu noktada MEB tarafından istihdam edilen sözleşmeli öğretmenlerin alımına yönelik ilanlarda son zamanlarda da bir artış görünüyor. Birçok adayın merak ettiği sözleşmeli öğretmenlerin 2019 yılı maaş detayları ve çalışma şartlarına ilişkin detaylar haberimizin devamında yer alıyor.

Başvuru ve Çalışma Şartları

2016 yılından itibaren uygulamaya konulan sözleşmeli öğretmenlik kapsamında adayların 657 sayılı Kanun´un 48´inci maddesinde belirtilen genel şartların sağlaması ayrıca mezun olunan yükseköğretim programının alana uygun olması ya da bakanlığın uygun gördüğü alanlarda pedagojik formasyon eğitiminin başarıyla tamamlanmış olması şartları aranacak. KPSS ve sözlü aşamasını da başarı ile geçen adayların atamaları yapılacaktır. Sözleşmeli öğretmenler 3 ya da 4 yıllık çalışma süresini tamamladıktan sonra başarılı olmaları halinde görev yaptıkları eğitim kurumunda öğretmen kadrolarına atanabilmekte olup aynı kurumda en fazla 2 yıl görev yapabilmektedirler.

2019 Maaşları Ne Kadardır?

Farklı özlük haklarına sahip olsalar da devlet memuru alım kanununa göre atanmakta ve memur haklarının bir kısmında da yararlanmaktadırlar. Bu kapsamda 2019 yılında sözleşmeli öğretmen olarak atanan adaylar 3.821 TL maaş almakta olup tecrübe arttıkça ya da karoda yükselerek derece artışı gibi durumlar da ise 4.509 TL’ye kadar maaş artışı olabilmektedir.

Editör: TE Bilisim