Özellikle geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı tarafından 12 bin sağlık personeli alımında adaylar tarafından ilgi göre kadrolardan biri olan sosyal çalışmacı meslek grubu, son zamanlarda birçok kişinin dikkatini çekmiştir. Bu kapsamda merak edilen konuların başında meslek grubunun çalışma şartları ve maaşları yer almakta olup bu meslekte istihdam edilen personelin maaş detayları, görevleri ve çalışma şartları ise haberin devamında yer almaktadır.

Sosyal Çalışmacının Görevleri

Sosyal çalışmacı olarak görev yapan adaylar PDR, psikoloji, sosyoloji, çocuk gelişimi, öğretmenlik ve benzeri diğer bölümlerde eğitim veren kurumlardan mezun meslek gruplarını ifade etmekle birlikte kanunda çalıştığı merkezin amacını bireylere ve ailelere tanıtmak, ailelere ve bireylere sosyal hizmet sunmak ve bu kişilerin sorunların çözümü için çalışmalarda bulunmak gibi çeşitli görev tanımları bulunmaktadır. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda çalışmanın yanı sıra Sağlık Bakanlığı gibi kurumlarda da görev alabilmektedir. Sosyal hizmet uzmanı olarak da anılan meslek grubunun çalışma saatleri kamuda istihdam edilmesinden dolayı memurlarınki ile aynıdır.

Sosyal Çalışmacı Maaşları

Kamu personel olarak görev yapan sosyal çalışmacı maaşları Temmuz 2019 zammı ile birlikte derece, kademe ve deneyime göre şu şekilde belirlenmiştir.