Günümüzde birçok adayın tercih ettiği popüler mesleklerden biri de psikolog meslek gurubudur. Özellikle birçok alanda ortak bir zemin oluşturması, çalışma şartları ve diğer çekici faktörler sebebi ile bu mesleğe olan ilgi her geçen gün artmaktadır. Bu noktada temmuz ayı itibari ile yapılan YKS ve KPSS sınavları başta olmak üzere tercihte bulunacak adayların mesleğe olan ilgileri doğrultusunda merak edilen konuların başında psikolog maaşları yer almaktadır. Birçok kişi tarafından tercih edilen bu mesleğe ilişkin maaş detayları ise haberin devamında yer almaktadır.

Psikologların Çalışma Şartları, İstihdam Olanakları

Büyük bir çalışma alanına sahip olan psikologlar, üniversitelerin 4 yıllık psikoloji bölümlerinden mezun olmaktadır. Genel olarak yüksek lisans sonrası kendi kliniklerini açma olanakları bulunurken aynı zamanda kurumlar kapsamında da çalışabilmektedir. Kendi kliniklerinde çalışma saatlerini kendileri belirlemekte olup kurum bünyesindeçalıştıklarında ise çalışma saatleri farklılık göstermektedir. Bu noktada geniş bir iş alanı bulunan bu meslek gurubu hem kamu hem de özel sektörde istihdam edilebilmektedir. Kamu kurumlarına alımlarda ise KPSS puanı adaylar tercih yapmakta ve kamu kurumlarında istihdam edilmektedir.

2019 Psikolog Maaşları Nedir?

Psikolog olmak isteyen ya da maaş konusunda bilgi edinmek isteyenler için 2019 maaşları özel ya da devlet sektöründe çalışma durumunu göre değişmektedir. Kamu kurumlarında görev yapan psikologlar derece, kademe ve diğer şartlara göre en az 2.200 ₺ maaş alırken bu rakam 6.000 ₺’ye kadar değişmektedir. Özel sektörde ise maaşlar 3.500 ₺ ile 4.500 ₺ aralığında yer almakta olup kendi kliniğini açanlar için bu rakam yükselebilmektedir.

Editör: TE Bilisim