Özellikle geçmişten günümüze popüler mesleklerden biri olan avukatlık, halen en birçok kişinin ve üniversite adayının favorisi bir meslek grubu olarak yer almaktadır. Bu kapsamda adaylar avukat olmak için üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmakta ve özel sektör ya da kamu kurumlarında istihdam edilmektedir. Hukuki işlemlerin gerçekleştirilmesinde büyük bir role sahip olan avukatlar, meslek çerçevesinde kişilerin ya da kurumların haklarını savunmaktadır. Mesleğe ilişkin merak edilen konularda biri de alınan maaş tutarı olup konuya ilişkin detaylar ise haberin devamında yer almaktadır.

Avukat Nasıl Olunur, Çalışma Şartları Nelerdir?

Hukuki konularda değerlendirme, yorum ve bilgilendirme yapan ve müvekkilinin haklarını savunan avukatlar, gerçek ya da tüzel kişi davalarında savunucu konumundadır. Bu doğrultuda avukat olmak isteyen bireylerin üniversitelerin 4 yıllık hukuk fakültelerinden mezun olmaları gerekmektedir. Bunun akabinde baroya kayıt olduklarında ise avukatlık mesleğini yerine getirebilmektedirler. Ayrıca kamuda istihdam edilmek isteyen adayların ise KPSS sınavından ilgili puan türüne sahip olmaları gerekmektedir. Bunun yanı sıra kendi hukuk bürolarını da açabilmektedirler.

2019 Avukat Maaşları Ne Kadardır?

Kamu kurumlarında avukat olarak görev yapan kamu personellerinin maaşları derece ve hizmet ılına göre farklılık göstermekte olup 2019 yılında 1/4 dereceye ve 25 yıl tecrübeye sahip bir avukat 4.961 ₺ maaş alırken 9/3 dereceyle mesleğe yeni başlayan bir avukat ise 4.309 ₺ maaş almaktadır. Özel sektörde ise hukuk bürolarında görev yapan avukatların müvekkil sayısında göre daha yüksek kazanç elde edebileceğini söylemek mümkündür.

Editör: TE Bilisim