Kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere birçok özel sektör kuruluşlarında da istihdam edilen özel güvenlik meslek grubu, şahısların, firmaların ya da kurumların güvenliğinden ve korunmasından sorumlu olarak görev almaktadır. Son zamanlarda özel sektör kuruluşları ve diğer firmalar olmak üzere güvenlik görevlisi alımları artmış olup birçok aday bu meslek gurubunun çalışma şartları ve maaş detaylarını merak etmektedir. Bu kapsamda silahlı ya da silahsız olarak görev yapan güvenlik görevlilerinin çalışma şartları ve maaş bilgilerine ilişkin detaylar haberin devamında yer almaktadır.

Özel Güvenlik Görevlisi Çalışma Şartları

Kurumu ve kuruluşlara bağlı olarak özel güvenlik görevlileri günde en az 8 saat mesai yapmaktadır. Haftada 48 saati bulan çalışma saatinin yanı sıra kuruma göre bu saat artış ya da azalış gösterebilmektedir. Fiziksel olarak nispeten zor şartlarda görev yapan görevliler kamu kurumlarında da görev yapabilmektedir. Silahlı görev yapan görevlilerin silah taşıma ve güvenlik sertifikası olmakla birlikte kamu kurum ve kuruluşlarında da görev yapabilmektedir. Bu kapsamda ise KPSS ile göreve atanmaktadırlar.

2019 Kamu ve Özel Sektör Maaşları

2019 yılı itibar ile kamuda kurumlarında özel güvenlik görevlisi olarak görev yapan bireylerin maaşları ilk işe başlama durumunda 2.750 ₺ olarak yer almakta olup derece ve tecrübeye göre de 3.100 ₺’ye kadar artış gösterebilmektedir. Özel sektörde ise hastane ve bankalarda görev yapan görevliler en az 2.550 ₺ ile 3.150 ₺’ye kadar maaş alabilmektedir.

Editör: TE Bilisim