Özellikle ülkemizde dikkat çeken mesleklerden biri olan ve meslek seçiminde de getirisi bakımından da merak edilen mesleklerden biri olan noterlik, şüphesiz birçok kişinin çalışma şartları ve maaşını merak ettiği mesleklerin başında gelmektedir. Kamu görevlisi olarak görev yapan noterler, yasalardan ve kanunlardan alınan yetkiler çerçevesinde özel veya tüzel kişiler içim belgelendirme ve yetkilendirme işlemlerini gerçekleştirmektedir. Bu kapsamda yasal birtakım işlemlerin de ilk elden uygulayıcısı olan noterlerin maaş ve çalışma şartı detayları ise haberin devamında yer almaktadır.

Noter Çalışma Şartları

Özellikle ülkemizde en yoğun çalışan meslek gruplarından biri olan noterler, özel veya tüzel kişilerin hukuki ve yasal işlemlerini gerçekleştirmektedir. İlgili noterliklerde kamu görevlisi olarak faaliyet gösteren noterlerin mesai saatleri sabah 09:00 ile akşam 17:00 saatleri arasında yer almaktadır. Resmi tatillerde ve hafta sonunda ise noterler çalışmamaktadır. Her ne kadar kamu görevlisi olarak görev yapsalar da noterler maaş almamakta olup yapılan işlemlerden ücret almaktadır.

Noter Ücretleri Nedir?

Kamu görevlisi olmasının yanı sıra maaş değil de yapılan işlemlerden ücret alan noterler birinci sınıf ve altı sınıflara ayrılmış olmakla birlikte yoğun çalışma durumuna göre birinci sınıf bir noterin ücreti aylık olarak 50.000 ₺’ye kadar çıkabilmektedir. Örneğin bir vekalet verme işleminden notere 200 ile 550 ₺ arasında bir ücret ödenmekte olup yoğunluk durumunda ise oldukça yüksek bir ücret elde edilebilmektedir.

Editör: TE Bilisim