Yeni yayınlanan Kültür ve Turizm Bakanlığı alım ilanları ile birlikte birçok kişinin merak ettiği mesleklerden biri de müze araştırmacısı meslek grubu olmuştur. Kamuda istihdam olanağına sahip olan müze araştırmacısı pozisyonunda adaylara ödenen maaş tutarı başta olmak üzere meslek tanımı, çalışma şartları ve daha birçok konu da hem adayların hem de birçok kişinin merak ettiği konuların başında gelmektedir.

Müze Araştırmacısı Kimdir? Ne İş Yapar?

Müze araştırmacısı üniversitelerin lisans düzeyinde eğitim veren sanat tarihi, tarih gibi bölümlerinden mezun olmayı şart kılan bu mesleğin amacı kültürel varlıkların müzelere kazandırılması ve ayrıca kazandırılan bu eserlerin korunması, tasnifi, temizliği, tanıtım hizmetinin sunulması müze araştırmacısı tarafından gerçekleştirilmektedir. Müze araştırmacısı olmak için adayların üniversitelerin 4 yıllık Sanat Tarihi, Antropolog, Antropoloji, Hititolog, Etnolog, Tarih, Sümerolog ve Filolog bölümlerinden mezun olmak şartları yer almaktadır. Kamuda görev almak isteyen adayların ise KPSS sınavına girmeleri gerekmektedir.

2019 Maaşları Ne Kadar?

2019 yılında içerisinde kamuda müze araştırmacısı olarak görev alan personelasgari geçim indirime göre farklı ücret tariflerine sahip olabilmekte olup bu noktada en düşük müze araştırmacısı maaşı ekstra ödemeler ile birlikte 4 bin 440 TL civarında yer almaktadır. Ayrıca hizmet yılı ve tazminatlar da maaşları etkilemekte olup bununla birlikte 4 bin 400 TL ile 6 bin TL arasında değiştiği de görülmektedir.

Editör: TE Bilisim