Günümüzde birçok aday tarafında tercih edilen mesleklerinden başında hemşirelik gelmekte olup artık hem kadın hem de erkekler tarafından ilgi gören bir meslek haline gelmiştir. Sağlık sektörü içerisinde en fazla ihtiyaç duyulan meslek grupları arasında yer alan hemşireler hem kamu hastanelerinde hem de özel hastanelerde görev yapabilmektedir. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan alımlarda adayların KPSS puanına sahip olması istenirken özel sektörde ise daha çok tecrübe ve diğer şartlara göre alımlar gerçekleşebilmektedir.

Hemşirelerin Görevleri, Çalışma Şartları

Hemşire olarak görev yapmak isteyen adaylar sağlık meslekliselerinin ya da üniversitelerin 4 yıllık bölümlerinden mezun olmaları gerekmektedir. Sağlık sektörü içerisinde oldukça zorlu görevleri bulunan hemşirelik meslek grubunda hemşireler nöbetler ile birlikte haftada 40 saatten fazla çalışabilmektedir. Hastaların tıbbi kondisyonunu kontrol etmek, gereken müdahaleleri gerçekleştirmek, doktorlara yardımcı olmak gibi görevleri bulunmaktadır. Ülkemizde hemşire başına düşen hasta sayısı 4 kat olduğundan dolayı hemşirelerin görev yükü de bundan dolayı artmıştır.

Maaşları Ne Kadardır?

Kamuda görev yapan hemşirelerin derece ve tecrübeye göre bunun yanı sıra görev yapılan hastaneye göre değişen maaşları bulunmaktadır. 2019 Ocak ayında 4.500 TL ile 5.000 TL arasında değişen maaş tutarları bulunmakta olup 1/4 dereceye sahip bir hemşire maaşı ise 4.800 TL civarında olabilmektedir. Nöbet, döner sermaye ve diğer indirimlerin uygulandığı maaşlar ise 6.000 TL’ye kadar çıkabilmektedir.