Kamu alanlarından biri olan adliyede birçok pozisyonda görev yapan kamu personelleri bulunmakla birlikte bu personeller arasında şüphesiz en prestijli meslek grubu hakim ve savcılıktır. Bu kapsamda ülkemizde de en çok tercih edilen alanlardan biri olan hukuk alanında mezun olan adayların istihdam edileceği pozisyonlardan ikisi de hakim ve savcılıktır. Özellikle vatandaşların, kamunu, firmaların hukuki haklarını korumak adına çalışmalar yürütülen bu meslek gruplarına ilişkin detaylar birçok kişi tarafından merak edilmektedir.

Hakim Çalışma Şartları

Adalet Bakanlığı bünyesinde görev yapan hakimler, mahkeme salonlarında görev almakta olup bu duruşmalarda cübbe giyme zorunluluğu bulunmaktadır. Çalışma ortamı da genellikle adliye ve mahkeme salonları olarak gösterilebilmektedir. Kamu memuru haklarından yararlanmakla birlikte çalışma saatleri de belirlidir. Bunun yanı sıra adliyede en üst karar mercii olarak görev almaktadırlar ve hiçbir makamdan ya da organdan emir almamaktadırlar.

Hakim ve Savcı Maaşları

Kamu personeli olarak görev yapan savcı ve hakimlerin temmuz ayında yapılan yüzde 6,01’lik zam ile birlikte güncel maaşları şu şekildedir:

Editör: TE Bilisim