Türkiye’de birçok adayın ilgi gösterdiği meslek grubundan biri de eczacılık mesleğidir. Başta Türkiye olmak üzere dünyada da en büyük sektörlerden biri şüphesiz sağlık sektörü olmakla birlikte bu sektör içerisinde birçok eczacı yer almaktadır. Hem iş fırsatı hem de prestij açısından birçok adayın ilk tercihlerinden biri olan eczacılık mesleği nasıl yapılır? Eczacı nasıl olunur? Maaşları ne kadardır? Tüm bilgiler haberimizde yer almaktadır.

Eczacı Nasıl Olunur? Çalışma Şarları Nelerdir?

Eczacı olarak görev almak isteyen adaylar ilk olarak üniversitelerin 5 yıllık eczacılık bölümlerinden mezun olmalıdır. Kamuda eczacı olarak görev yapmak için Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan kura atamalarını ya da KPSS Merkez atamalarını beklemek gerekmektedir. Bunun yanı sıra adaylar eczane de açabilmekte olup adli sicil kaydı, eczacılık fakülte diploması, göz ve sağlık raporları, kişisel bilgiler ve vesikalık fotoğraf, ikamet edilen ildeki Eczacılar odasından alınan Eczane açabilir belgesi, eczane açılacak yerin krokisi, harç makbuzu belgeleri ile ilgili yere başvuru yaparak eczane açılabilmektedir.Kamuda memur saatleri dahilinde çalışan eczacılar özel sektörde haftada 6 gün 9-10 saat arasında çalışabilmektedir.

2019 Eczacı Maaşları Ne Kadar?

Kamuda eczacı olarak görev yapan personele ödenen maaşlar 2019 yılı itibari ile kuruma, hizmet yılı ve dereceye göre değişmekle birlikte genel itibari ile 6 bin ile 10 bin TL arasında değişmektedir. Bunun yanı sıra şirketler bünyesinde eczacı olarak görev alan personelin taban maaşı ise 2 bin TL civarıdır. Ayrıca eczane açarak bireyler 5 bin ile 10 bin TL arasında gelir elde edebilmektedir.