Son zamanlarda bireylerin beslenme alışkanlıkları üzerine yönelik konular ilgi çekmekte olup bu kapsamda en doğru bilgiyi ve yönlendirmeyi yapan meslek grubu diyetisyenlerdir. Birçok aday tarafından tercih edilen mesleklerin başında gelen diyetisyenlik, özellikle son zamanların en popüler meslekleri arasında da yer almaktadır. Adaylar kamu hastanelerinde ya da özel hastanelerde görev alırken aynı zamanda kendi muayenehanelerini de açabilmektedir. 2019 yılında diyetisyen maaşlarına yönelik detaylar ise şu şekildedir.

Diyetisyen Olma ve Başvuru Şartları

Diyetisyen olmak isteyen adaylar ilk olarak üniversitelerin beslenme ve diyetetik bölümlerinden mezun olmaları gerekmektedir. 4 yıl eğitim sonrasında ise adaylar ilgili bölümlerden diyetisyen olarak mezun olmaktadır. Buna göre adaylar ister özel isterlerse de kamu kurumu olan hastanelerde görev alabilmektedir. Kamuda görev almak isteyen adaylar KPSS sınavına girerek merkezi atama ile yerleşmektedir. Ayrıca adaylar çeşitli özel sektör kurumları ile özel hastanelerde de istihdam edilebilmektedir. Bunun yanı sıra adaylar kendi kliniklerini de açabilmektedir.

2019 Diyetisyen Maaşları

Kamuda diyetisyen olarak görev yapan adayların maaşları kurumlara, dereye ve hizmet yılına göre farklılık göstermektedir. Buna göre halk sağlığı merkezlerinde istihdam edilen adaylar 4.461 TL, belediyelerde çalışanlar ise 4.953 TL, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda çalışanlar 4.364 TL ve son olarak KYK ve THY’de görev alanlar ise 4.602 TL maaş almaktadır. Bunun yanında özel sektörde maaşlar ise 3.700 TL ile 4.900 TL arasında değişmektedir.