Ülkemizde binlerce askeri personel görev yapmakta olup özellikle vatanın birliğinin sağlanması ve dışarıdan gelecek olan tehlikelere karşı vatanı koruma görevini yerine getiren askerimiz başta jandarma olmak üzere çeşitli komutanlıklarda görev yapmaktadır. Bu kapsamda görev yapan askeri personelden biri de bordo bereliler olup birçok kişi aday mesleğe ilgi göstermekle birlikte bunun yanı sıra personel ödenen maaşları da merak etmektedir. 2019 Temmuz’da yapılan zam ile birlikte bordo berelilere ödenen maaş da artış göstermekte olup mesleğe ilişkin detaylar ve maaş bilgileri şu şekildedir.

Bordo Bereli Maaş Hakları

Askerlikte ve askeri personel olarak görevde rütbe, ödenen maaşta oldukça önemli bir etkendir. Bu sebeple bordo bereli olarak görev yapan askeri personelin rütbesinin artması sonucunda maaş da artmaktadır. Bunun yanı sıra yurt dışında da göreve katılan bordo berelilere ek ücret ödemesi yapılmaktadır. Ayrıca terörle mücadele kapsamında farklı operasyonlara katılan bunun yanı sıra doğu bölgelerinde göreve giden bordo berelilere de ikramiye ve tazminat ödemesi gerçekleştirilmektedir.

2019 Temmuz Bordo Bereli Maaşları

2019 Temmuz ayında belirlenen enflasyon oranı ile birlikte kamu çalışanları ve devlet memurlarına yüzde 6,01 oranında zam yapılmış olup bu kapsamda 2019 zamlı bordo bereli maaşı da artış göstermiştir. Rütbeye göre en düşük bordo bereli maaşı 3.800 ₺ olurken en yüksek 5.000 ₺ olarak belirlenmiştir. Bunun yanı sıra diğer faktörlere bağlı olarak ise maaş 7.500 ₺’ye kadar çıkmaktadır.