Günümüzün en çok tercih edilen mesleklerinden biri olarak bilinen bankacılık, özellikle farklı meslek grubuna istihdam sağlamaktadır. Bankacılık sektöründe yapılan alımlarında da birçoğunu oluşturan gişe personeli mesleği yine üniversitelerden mezun olan birçok gencin de ilk tercihi olarak yer almaktadır. Ülkemizde özel, devlet ya da ortak tabanlı birçok banka faaliyet göstermekte olup bu bankaların istihdam ettiği personeller arasında gişe personelleri de bulunmaktadır. 2019 yılı itibari ile gişe personellerine ödenen tutarlar da bankalara göre değişiklik gösterse de genellikle benzer tutarlar ödenmektedir.

Gişe Görevlisi Çalışma ve Alım Şartları

Gişe personeli ya da gişe görevlisi olarak bankalarda görev yapan personeller için her e kadar bankaya göre değişiklik gösterse de 09:30 ile 16:30 arası mesai saatleri içerinde aktif görev almaktadır. Bunun yanı sıra hafta sonu bankalar faaliyet göstermediklerinden personel de hafta sonu görev almamaktadır. Bankalara yapılan alımlarda adayların üniversitelerin 4 yıllık ilgili bölümlerinden mezun olma şartı aranırken bazı bankalar yabancı dil şartı ile de alım yapabilmektedir. Ayrıca alımlarda genellikle bankaların kurumsal sınavları olmakla birlikte bu sınavlarda başarılı olan adaylar ilgili şubede istihdam edilmektedir.

2019 Banka Gişe Görevlisi Maaşları

2019 yılı itibari ile bankalarda gişe görevlisi olarak görev yapan personele ödenen tutar bankalara göre farklılık gösterse de en az 2.200 ₺ maaş alan personelin ortalama en yüksek maaş tutarı ise 4.200 TL’ye kadar çıkabilmektedir. Buna göre yabancı dil bilme, tecrübe gibi şartlar maaş artışında önemli rol oynamaktadır.

Editör: TE Bilisim